Tips til foredrag og VMUG sesjoner

Merknad

Denne artikkelen er oversatt og kopiert, med tillatelse, fra Public Speaking Tips for Tech Talks and VMUG Sessions av Alex Gailbrath

keepcalmmedOffentlige taler kan være skremmende, hvis du ikke gjør det regelmessig (og noen ganger, selv om du gjør det ofte!). Som en del av min rolle snakker jeg jevnlig med små grupper på 5-10 personer, men i år har jeg hatt muligheten til å holde foredrag par ganger på London VMUG.

Følgende tips er en sammensetning av min egen erfaring, både der jeg tror ting i mine økter gikk bra, og der hvor jeg definitivt kunne gjort det bedre. Mange takk til Mike Laverick, Simon Gallagher, Andrew Audsley og Mark Wilson for deres presentasjons- og tekniske-tips!

Presentasjonstips

 • Fakta, tall, beste praksis og foreslåtte konfigurasjoner er interessant, men deling av virkelige erfaringer er hva folk kommer for å høre. Anekdoter er mye mer interessant.
 • Presentasjoner om hva som fungerer og hva som gikk bra er flott, men problemer eller ting som ikke helt fungerer slik du forventet er like verdifulle, om ikke mer.
 • Å undersøke publikums kunnskapsnivå/erfaring kan være svært nyttig. Det første jeg gjorde i mitt siste presentasjon var å spørre hvor mange mennesker i rommet jobbet med eller designet lagringsløsninger på en jevnlig basis. Siden det var en nybegynnersesjon hadde jeg ventet at noen få deltagere løftet hånden, men faktum var at ¾ av rommet løftet hånden! Fordelen med å spørre om dette i begynnelsen var at jeg var i stand til å finpusse innholdet ved å droppe eller nedtone enklere ting og konsentrere seg om de mer komplekse / interessante bitene.
 • Ved å snakke om hva du gjorde / vil gjøre i en situasjon, i motsetning hva du tror andre folk bør gjøre, er de mer sannsynlig å være mottakelig. Denne subtile forskjellen kan endre oppfattelsen av en sesjon fra å være en forelesning og over til å bli en diskusjon. Hvis hensikten med økten er å få folk til å samhandle, kan dette oppmuntre folk til å ta ordet og si hva de ville gjøre i samme situasjon, eller for å snakke om sine egne opplevelser.
 • Hvis du ikke er 100% sikker på / ekspert på alt innholdet ditt, bør du vurdere å inkludere «øyer» av innhold med jevne mellomrom (for eksempel hvert 10-15 minutt), hvor du kjenner innholdet veldig godt. Dette betyr at hvis du tilfeldigvis begynner å miste tråden litt, kan du hente deg inn igjen i de bitene du kjenner veldig godt og bygge opp igjen selvtilliten din før du går videre til neste del av presentasjonen.
 • Ikke bli satt ut hvis du ikke får en enorm mengde interaksjon, spesielt med store grupper. Jo større publikum, jo ​​mindre interaksjon er det sannsynlig å få, med mindre du spesifikt ber om det.
Slap av ... VMUG medlemmene er vennlige!

Ta det med ro… VMUG-medlemmene er vennlige!

 • Ikke vær nervøs for publikum! Omtrent som i en bryllupstale, det er verdt å huske at VMUG publikum virkelig ønsker at den som holder presentasjonen skal lykkes. Det er lite sannsynlig at du vil finne et mer vennlig og villig publikum noe sted.
 • Lister er ikke spennende, og det er heller ikke er flere slides av «og en annen ting» type. Jeg følte jeg definitivt burde ha forsøkt å bryte opp min siste økt i ulike typer innhold og kontekst, noe som ville ha gjort det mer interessant.
 • Selv om du planlegger presentasjonen ned til minutt for minutt på forhånd, vil aldri ting fungere helt på den måten! Du vil sannsynligvis bli stilt spørsmål, stoppet midt it, projektorer som slår seg av og begynne å lukte svidd etc … Det beste å gjøre er å planlegge en kortere presentasjon, siden du  utvilsomt kommer til å bruke hele tiden uansett!
 • Når det gjelder slides er mindre definitivt mer!
 • Du trenger faktisk ikke å gå gjennom hver linje på hver slide, noen ganger kan en rett og slett plukke ut de mest relevante bitene. Dette kan gi bedre flyt, og presentasjonen er vanligvis tilgjengelig i etterkant uansett, så noen som er virkelig interessert kan lese detaljene om de ønsker.
 • Et annen tips som Duncan Epping ga nylig, og som jeg definitivt er enig med, er å øve på presentasjonen et par ganger på forhånd. Pass på at du ikke øver for mye, og ender opp med å høres ut som en robot. Alle har sin egen stil, men personlig liker jeg å bruke slidene som punkter og guide, snarere enn å planlegge ord-for-ord hva jeg skal si.
 • Når du har ditt første utkast, prøv det ut på noen venner eller kolleger i bransjen. Dette kan være uvurderlig for å jobbe med timing og får å få en følelse for hva som fungerer og hva som ikke virker. Jeg endte opp med å skrive om store biter av min lagringspresentasjon etter å ha kjørt gjennom den med noen karer fra teamet mitt på jobben.
 • Ikke glem Feed Forward initiativet! Jeg var heldig nok til å ha den uforlignelige Mike Laverick som mentor  før begge mine London VMUG økter, og i begge tilfellene han gitt mange verdifulle forslag og forbedringer til mitt innhold og stil, så vel som å komme opp med noen ideer jeg hadde ikke engang vurdert.

Tekniske tips

 • Som jeg har smertelig har første hånds erfaring med, uansett hvor mye prep og testing jeg gjorde med presentasjonen min gikk det fortsatt galt! Fra nå av planlegger jeg å ha en backup plan; en PDF-kopi jeg kan piske ut om PowerPoint går bananas igjen!
 • Ikke bruk PowerPoint animasjoner … de er upålitelige i beste fall!
Offer til demo-gudene

Ofring til demo-gudene

 • Hvis du skal gjøre en live demo, ikke glem å ofre en gammel bærbar PC, telefon, printer eller annen elektronisk enhet til Demo-gudene! [Alternativt kan du gjøre et opptak av demoen din i tilfelle alt går galt, da har du en backup plan].  Et godt eksempel på dette (og jeg er sikker på at det ikke gjør noe at jeg nevner dette) er London VMUG’s egen Simon Gallagher som skulle kjøre en live demo.Han testet det med hell bare minutter før han skulle starte presentasjonen, men demoen bestemte seg for å feile. Etter litt etterforskning, skjønte Simon at programvarelisensnøkkelen gikk ut på dato i minuttene mellom hans siste test, og hans live demo start. Snakk om uheldig timing ?!
 • [Mac] Speiling skjerminnhold i stedet for å bruke presentasjonsvisning har en tendens til å fungere mer konsekvent, i motsetning til å utvide skrivebordet til projektoren. I mitt dag-til-dag arbeid har jeg alltid har gjort dette og det har fungert veldig pålitelig. Det betyr selvfølgelig at du ikke kan bruke foredragsnotater dog.
 • [Mac] Vurder å kjøre PowerPoint i Parallels eller Fusion på Windows. Windows-versjonen av PowerPoint er tydeligvis mer stabil!

Leave a Reply